Haver

Haver

Haver is wel een graan maar bevat maar een klein beetje gluten, die meestal geen allergische reactie veroorzaken bij mensen met glutenallergie. Het bevat veel vezels, o.a. beta-glucan wat cholesterol omlaag helpt. Daarnaast bevat het veel magnesium, een mineraal dat goed is voor je hart doordat het de bloedvaten flexibel houdt. Haver heeft veel minder effect op de bloedsuikerspiegel dan brood of rijst. Haver bevat helaas wel weer veel fytinezuur (phytaat) en weinig van het enzym dat dat afbreekt. Week het daarom met iets anders, zoals boekweit (zie Granen: toch nog even in de week leggen).

This entry was posted in Haver. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>