Glucose

Hieronder zien we hoe we energie uit suiker halen en wat je daar voor nodig hebt. Om bijvoorbeeld suikers om te zetten heb je vitaminen nodig en mineralen. Omdat vanuit de voeding onvoldoende van sommige mineralen opgenomen worden, is de kans groot dat door een te

kort hiervan, eerst hypoglycemie ontstaat en vervolgens suikerziekte.Waar hebben we eigenlijk koolhydraten voor nodig? Puur alleen voor de energie….dat is alles. En omdat de voeding van de “normale” Nederlander bestaat uit 70% koolhydraten, kunnen we wel na gaan dat al het overtollige omgezet wordt in vet. Ook snappen we dat de alvleesklier die zowel een deel heeft die te maken heeft met de suikerhuishouding als de vertering van voeding’s stoffen, het gedeelte die te maken heeft met de omzetting van suikers veel meer belast wordt. Dit heeft tot gevolg dat het deel die zorgt voor de vertering een onder geschikte rol vervult. M.a.g. spijsvertering’s klachten.

Hiermee wil ik zeggen dat de balans van de inname van onze voedingsstoffen niet een balans is. Een reden te meer om over te stappen op het PALEO dieet.

Waar hebben we nu eiwitten voor nodig: opbouw voor de cellen en vetzuren om hormonen en enzymen te maken. Deze voedingsstoffen zijn dus veel belangrijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>