Vegetarisch

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 waspeen, gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, gehakt
  • ½ prei, gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • (koolzaad)olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 3 tl bouillonpoeder of juspoeder van De Vegetarische Slager
  • 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 jeneverbessen, 3 kruidnagel, 2 laurier, ½ tl peper
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 x 160 gr kipstukjes
  • 1 el bloem

Bereidingswijze:
De groenten bakken in kokosolie tot ze goed bruin zijn. Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de wijn. Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de deksel op de pan. Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat dikker. De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in blijft zitten).
De kipstukjes door de bloem halen en in (kokos)olie bakken. Kipstukjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste vlammetje laten staan.
Lekker met andere groente, zoals rode kool en appelmoes.

Kipstukjes 160 gr
100% plantaardige kipstukjes. Het paradepaardje van De Vegetarische Slager met een sensationele smaak en volgens velen kippiger dan kip en heerlijk mals. Ideaal om te wokken, te grillen en als basis voor je favoriete (kip)gerecht.

Verras vegetariërs, veganisten én vleeseters met dit unieke product. De reactie van iedereen die dit product voorgeschoteld krijgt zal zijn: “verhip, is dit géén kip?”

2 Responses to Vegetarisch

  1. Silot says:

    Veel vegetariers hebben absoluut geen belang bij alle vleesvervangers die op vlees van welke soort dan ook lijken. Liever recepten die lekker zijn zonder iets wat op vlees lijkt, voor vegetariers zeer welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>