Spaanse Tortilla

 

Schermafbeelding 2014-06-10 om 01.18.22Spaanse tortilla met zoete aardappel

  • 1 zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-uitje
  • een klein stukje rode peper
  • 5 eieren
  • 1/2 bekertje zure room
  • een beetje peterselie
  • peper en zout

Schil de zoete aardappel, snijd in plakjes. Schil en halveer de ui, snijd in dunne ringen. Bak de zoete aardappel en de ui met de uitgeperste teentjes even kort op hoog vuur voor een mooi bruin kleurtje. Bak daarna op laag vuur de aardappel gaar.

Snijd ondertussen de paprika klein met de rode peper en de lente-ui en voeg toe als de aardappel gaar is.

Roer de eieren los met de zure room, breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren. Giet het ei-mengsel over de aardappelen.

Roer de aardappelen voorzichtig om, zodat het ei overal komt. Laat het ei in ongeveer 10 minuten stollen.

Wanneer de bovenkant (bijna) droog is, draai de tortilla voorzichtig om en bak de andere kant nog even 5 minuten.

Ik heb het ei-mengsel normaal op smaak gemaakt met peper en zout, maar ik krijg steeds meer het idee dat zoete aardappel wat meer zout nodig heeft. Ik ben de volgende keer iets ruimer met de zout.

Koud is de tortilla het allerlekkerst. Werkt prachtig om mee te nemen voor de lunch!

bron: http://mlloes.tumblr.com/post/41130285984/spaanse-tortilla-met-zoete-aardappel-1-zoete

This entry was posted in recepten, Tortilla. Bookmark the permalink.

One Response to Spaanse Tortilla

  1. Moppie says:

    MMmmmmm, lijkt me heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>