Vanuit de Spaanse krant

Afbeelding

‘Het dieet van zuivel, granen of (pasta’s ?) is niet het meest geschikte voor de gezondheid’

De Lanzarote Maelan Fontes Villalba is expert in de menselijke voeding en het nastreven van een doctoraat in het bestuderen van het effect van de voeding van de bevolking van het eiland Kitava (Papoea-Nieuw-Guinea), op basis van cardiovasculair risico biomarkers en diabetes als leptine en insuline

 

 

Maelan Fontes, gisteren, in Teguise, met een bron van aanbevolen koolhydraten. Achter, de ongewenste |. A. Perdomo

Meer informatie over Lanzarote in lavozdelanzarote.com

Fontes, die een onderzoeker in de gezondheidszorg in Primary Care aan de Zweedse universiteit van Lund, verdedigt de Paleolithische dieet wordt gedomineerd door fruit, groenten, knollen, vis, vlees en eieren

 

FERNÁNDEZ Aránzazu

REEF

Hoe is uw interesse in voeding onderzoek?

 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gezondheid en natuurlijk voeding is een van de factoren die van invloed zijnlevensstijl aanzienlijk in het, in aanvulling op, slaap, stress of vervuiling uit te oefenen. Ik ben momenteel bezig met een PhD in Human Nutrition over het effect van voeding op Kitava Island (Papoea-Nieuw-Guinea) op biomarkers van cardiovasculaire aandoeningen en diabetes risico, zoals leptine, adiponectine of insuline. Dr Staffan Lindeberg Kitava bewoners studeerde in de jaren negentig als gevolg van de schijnbare afwezigheid van de beschaving ziekten die ons van invloed zijn op in de westerse populaties, zoals hart-en vaatziekten, diabetes, hypertensie of obesitas.

 

Wat verklaart deze schijnbare afwezigheid van ziekte onder de inwoners van Kitava?

 

Wat kenmerkt Kitava Island, en dat verklaart grotendeels zijn gezondheid, is dat nog steeds een dieet vergelijkbaar met die van onze evolutie, op basis van knollen, groenten, fruit, vis, eieren, wat vlees en kokos . Wijst op de afwezigheid van granen, peulvruchten, zuivelproducten, suikers en geraffineerde plantaardige oliën geïsoleerd. Bovendien, 85% van de bevolking is nog steeds roken en gezondheid is uitzonderlijk.

 

Je bent een verdediger van het Paleolithicum dieet. Wat zijn de voordelen ten opzichte van het mediterrane dieet?

 

Het mediterrane dieet is een stap voorwaarts in de zoektocht naar een optimale voeding voor de mens, maar zeggen dat het de op een na beste Het mediterrane dieet is een stap voorwaarts in de zoektocht naar een optimale voeding voor de mens, maar zeggen dat het de volgende beste ding. Het vergelijken van de mediterrane dieet of een dieet dat de Amerikaanse burger leidt in alle Europese landen, is superieur op vele manieren en zodat u kunt zien een positieve invloed ten opzichte van de andere. Bijvoorbeeld, als ik vergelijk twee diëten waarbij in ruil voor melk koekjes of gebak waarschijnlijk melk is beter dan koekjes of gebak, wat niet wil zeggen dat melk is het meest geschikt voedsel voor de gezondheid. Als we melk met vruchten en groenten, zou deze beter voor de gezondheid. Dr Lindeberg publiceerde een onderzoek waarin de Middellandse Zee Paleolithische dieet bij patiënten met ischemische hartziekten en diabetes.

 

Wat was het resultaat van die vergelijking?

 

Aan het einde van drie maanden de Paleolithische dieet was veel hoger in glucose controle over de Middellandse Zee. Een andere studie vergeleek het Paleolithicum dieet aanbevolen door de American Diabetes Association en was ook superieur aan de laatste bij patiënten met diabetes. Het nadeel van beide is dat de steekproef kort was, dus het is het maken van een lange-termijn studie en een grotere steekproef in Zweden. Een van de grote verschillen tussen de twee diëten is dat het Paleolithicum dieet patiënten veel meer fruit aten en meer groenten, vlees en vis verbruikt in de Middellandse Zee, waar veel meer granen, melk en margarine. Het Paleolithicum dieet voedsel past bij die onze soort geëvolueerd en mediterrane gerechten bevat nieuwe voor onze soort die kan produceren metabole stoornissen.

 

Wat voor soort problemen zijn dat?

 

Een voorbeeld is de mogelijkheid van lectinen in graan blokt het hormoon insuline receptor en daardoor de absorptie van glucose (suiker) in het bloed. Een andere is dat we niet goed mineralen opnemen van granen door de aanwezigheid van fytinezuur dat ons lichaam niet kunnen verteren. Dat betekent dat een groot deel van de minerale korrels kan worden geabsorbeerd.

 

Wat zijn de ideale dieet over en over?

 

De Paleolithische dieet is gebaseerd op schaal-en schelpdieren, vlees, fruit, groenten, knollen, noten en eieren. Het mediterrane dieet is gebaseerd op volle granen, magere zuivel, groenten, fruit, vis, plantaardige oliën en margarines. Zoals Dr Lindeberg gepubliceerd door het vervangen van granen groenten en fruit voornamelijk te vinden een reductie van ongeveer 450 calorieën per dag met het Paleolithicum dieet vanwege het hoge watergehalte van groenten en fruit ten opzichte van granen. Verder is voeding Paleolithicum staat om de prestaties van een zeer belangrijk hormoon voor eetlust te verbeteren is leptine. Een ander feit is dat het eiwit van vlees en vis meer vermogen van verzadiging dan koolhydraten of vet.

 

Wat is het effect van de verlaging van de inkomsten familisa eten?

 

Tot op zekere hoogte wordt voorkomen beter eten omdat voedsel afkomstig van geraffineerde granen zijn meestal de goedkoopste. Lanzarote, net als de rest van Europa, wordt in toenemende mate verandert voedsel in een universeel model genaamd westerse dieet, voedsel hoofdzakelijk is afgeleid van geraffineerde granen, suiker, plantaardige oliën en zuivel. Vandaag deze voedingsmiddelen goed zijn voor 70% van het energieverbruik van een westerse burger, en niet een deel van de oorspronkelijke menselijke dieet. Echter, noch rekening houden met de traditionele dieet van Lanzarote is een optimale model voor de mens, ik bedoel te baseren op gofio, graan of zuivelproducten. Omdat deze voedingsmiddelen heeft ons gered van de hongerdood in sommige gevallen, worden vaak overgewaardeerd in onze maatschappij, maar ze zijn de beste voedingsmiddelen.

 

This entry was posted in Tips and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>