Ontgiften

Waarom een ontgiftingskuur?

Een ontgiftingskuur van 3 dagen, gebaseerd op groentesappen, is binnen het voedingsplan om meerdere redenen opgenomen:

1. 2. 3. 4.

Het zal symptomen veroorzaakt door toxische stoffen in uw lichaam doen afnemen Op de langere termijn verhoogt het uw energieniveau enorm Uw organen hoeven na de detox minder hard te werken om het lichaam te ontgiften Wanneer u wenst af te vallen, lukt dit makkelijker met een ‘schone’ spijsvertering

Veel ziekten beginnen bij een spijsverteringssysteem dat verstopt zit. Als uw spijsvertering teveel afvalstoffen herbergt, leidt dit vroeg of laat tot toxines die worden opgeslagen in vitale organen als nieren, lever, lymfeklieren en in de huid.

Om echt effectief te kunnen herstellen van welke ziekte of welk overgewicht dan ook, zult u eerst ervoor moeten zorgen dat uw spijsvertering weer op orde komt. Dit doet u door uw spijsverteringskanaal te ontgiften.

Het verschil tussen vasten en deze ontgiftingskuur

Vasten houdt in dat u helemaal niets meer eet. Hoewel dat dit tot gezonde resultaten zal leiden, mits goed uitgevoerd, is het niet de meest makkelijke manier van detoxen. Het lichaam heeft behoefte aan vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen. Tijdens deze vast krijgt het lichaam hier niets van binnen.

Een alternatief is om uzelf alleen te beperken tot het eten van groenten en fruit. De vezels in deze voedingsmiddelen echter zorgen ervoor dat het spijsverteringskanaal nauwelijks de kans krijgt om giften los te laten.

Het beste van beide werelden is een vloeibaar dieet. Sappen dus, liefst van zoveel mogelijk verschillende groenten, voor zover deze in de groene kolommen thuishoren van de Besliskaart.

Uw lichaam krijgt op die manier voldoende bouwstoffen binnen en uw spijsvertering krijgt de kans zichzelf van gifstoffen te ontzien.

Wanneer begint u aan deze kuur?

Na een week volledig volgens het Voedingsplan te hebben geleefd, is het tijd voor de volgende stap. Dit kan in principe in de tweede week. Als u echter stapsgewijs het eten volgens de besliskaart introduceert, wacht u daarmee totdat u een week onafgebroken het voedingsplan heeft gevolgd.

Wat kunt u precies eten (drinken)?

In de eerste plaats heeft u een goede ‘juicer’ nodig. Er zijn er verschillende op de markt, ik heb alleen goede ervaringen met degene die ik zelf gebruik, nl. de Philips HR 1861.

2

Er zijn sites op Internet die u kunnen helpen bij het maken van een goede afweging, zie bijvoorbeeld: http://www.kieskeurig.nl of http://www.vergelijk.nl

U kunt alle fruit en groenten gebruiken die ook zijn toegestaan volgens de Besliskaart. Gebruik het liefst groene bladgroenten als basis en voeg voor de smaak altijd wat wortels of een appel, stukje gember of een schijfje citroen (met schil) toe. Dit geeft een wat zoetere smaak en maakt het trouw blijven aan het sapdieet stukken gemakkelijker.

Om een voorbeeld te geven van de beste groenten die een basis vormen voor de sappen:

Komkommer Courgette Selderij Broccoli Asperges Koriander Andijvie Koolraap Waterkers Basilicum Spinazie Tarwegras Bloemkool Spruitjes Paprika

Alle soorten sla Tomaten Bieten V enkel

Maak van ontgiften een gewoonte

Nadat u de introductiefase van het plan heeft doorlopen, is het raadzaam om op gezette tijden de ontgiftingskuur te herhalen. Sommigen voelen zich prettig bij de eerste uren van de ochtend te vasten. Anderen vasten een vaste dag van de week.

Deze geregelde ontgiftingskuur van korte duur voorkomt de opbouw en opslag van afvalstoffen.

3

This entry was posted in Ontgiften and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>