SMOOTHIE VITAMINE B

Vitamine B bestaat niet. Vitamine B is een naam die gegeven is aan een groep vitaminen. Stel dat je een kwartetspel zou hebben dan zou je vragen, mag ik van de B vitaminen vitamine B6? Het punt is alleen dat er niet vier vitaminen B zijn, maar acht. Alle vitaminen B zijn ontzettend belangrijk om te kunnen leven. In de eerste plaats omdat vitamine B nodig is om andere voeding af te breken en zo in ons lichaam in te zetten. Zonder vitamine B5, B7 en B12 zouden vetten, koolhydraten en eiwitten niets in ons lichaam kunnen doen. Maar niet alleen bij het opnemen van voedingsstoffen nemen vitaminen B een belangrijke rol in, ook bij het afvoeren van voeding zijn vitaminen B nodig. Vitamine B3 en B1 helpen ons lichaam bij het verteren van ons voedsel. Is dat alles? Nee, zeker niet. Ook onze zenuwen en ons bloed hebben vitamine B nodig. De vitamine B6 is nodig om informatie in onze hersenen te verwerken, vitamine B12 is nodig voor de formatie van rode bloedcellen die weer nodig zijn voor het transport van zuurstof. Daarom is een smoothie met veel vitamine B helemaal niet onverstandig!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 handje boerenkool
  • 1 handje spinazie
  • 3 takjes zeewier
  • 200 milliliter kokosmelk

Bereiding

  1. Ook deze smoothie heb je zo gemaakt. Je begint met het schillen van de avocado. Zelf snij ik heb altijd eerst door midden en dan haal ik de “huis” er af. Je kunt dit even met de overige ingrediënten laten meedraaien voordat je de kokosmelk toevoegt en het een gladde mix laat worden!
This entry was posted in smoothie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>