SKIN MIX

Een gezonde glanzende huid. Wie wil dat niet? De huid is het grootste orgaan dat we hebben en geloof het of niet, iedere paar weken krijg je een compleet nieuw huid. Iedere seconde vallen er van de bovenkant van je huid cellen af en groeien er aan de onderkant van je huid weer nieuwe cellen aan. De huid vernieuwd zichzelf dus constant. Om dit proces zo goed mogelijk te begeleiden kun je een aantal soorten voeding tot je nemen die het voor je lichaam mogelijk maken om je huid zo goed mogelijk te laten vernieuwen. In de eerste plaats heb je veel vitamine A nodig. Vitamine A helpt de cellen te vernieuwen. Vitamine A kan je puur binnen krijgen, maar het kan ook door veel beta-carotenen te eten. Ons lichaam zet die zelf dan weer om in vitamine A. Beta-carotenen vind je in bijvoorbeeld wortels. Vitamine C en E beschermen je huidt tegen schadelijke UV-straling en gaan zo huidkanker tegen. Vitamine C en E vind je heel veel in sinaasappels en abrikozen.

Ingrediƫnten

  • grote wortel
  • 1 handje pompoenpitten
  • 2 sinaasappels
  • 2 abrikozen
  • 125 milliliter water

Bereiding

  1. Als je een juicer hebt kan je deze smoothie makkelijk maken met je juicer. De wortel en de abrikozen zijn hier prima doorheen te halen en het resultaat zal een gladde smoothie zijn. Ook de sinaasappels gaan hier makkelijk doorheen.
  2. Heb je geen juicer hebt, dan kan je de sinaasappels uitpersen of schillen en in kleine stukjes blenderen. Snij de wortel en de abrikozen in kleine stukjes (even de huid eraf halen) en laat het mixen. Voeg de pompoenzaden en het water toe en klaar is Kees!
This entry was posted in smoothie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>