Waarom groene smoothies?

Om je heen zie je misschien mensen die al groene smoothies gebruiken. En anders heb je misschien wel (Amerikaanse) celebraties gezien die fan zijn van groene smoothies. Maar misschien vind je het zelf nog wel een beetje raar en snap je niet waarom groene smoothies zo gezond zijn. In dit boekej lees je waarom groene smoothies zo gezond voor je zijn en hoe je ze zelf zou kunnen gebruiken. Aan het einde van dit boekje krijg je alvast een aantal recepten, zodat je direct kunt beginnen met gezond leven door groene smoothies! Wat zijn groene smoothies? Laten we eerst maar eens beginnen met de vraag wat groene smoothies precies zijn. Groene smoothies zijn drankjes waarin rauwe groenten zijn verwerkt. Om groene smoothies drinkbaar en lekker te houden wordt er vaak wat fruit aan de mix toegevoegd. Vaak voegen mensen ook nog water of kokosolie toe om de smoothie lekker te maken. Waarom zijn groene smoothies zo gezond? Waarom zouden mensen groene smoothies gaan gebruiken. Het ziet er maar raar uit als je mensen zo’n groene smoothie ziet drinken, misschien sta je wel heel sceptisch tegenover het gebruik van groene smoothies. Er zijn een aantal redenen waarom mensen groene smoothies drinken, maar de belangrijkste reden waarom groene smoothies gezond zijn is omdat ze heel veel gezonde voedingsstoffen voor je lichaam bevatten.

De belangrijkste voedingsstoffen die je in overvloed binnen krijgt als je een groene smoothie drinkt, zijn:

  1.  Vitaminen
  2.  Mineralen
  3.  Antioxidanten
  4.  Vocht

Wellicht denk je: ik leef al gezond, ik krijg meer dan genoeg van deze voedingsstoffen binnen. Amerikaanse onderzoekers schatten dat slechts 4% van alle Amerikanen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. 66% van de Amerikanen drinkt niet voldoende water op een dag. Wellicht denk je bij jezelf: ik hoor ook bij die groep mensen. Dan zijn groene smoothies voor jou heel geschikt. Misschien denk je: ik leef al gezond, ik krijg voldoende vitaminen, mineralen en vocht binnen. Ga dit toch eens bij jezelf na. Je moet op een dag veel groenten en fruit eten om echt aan je dagelijkse portie te komen. Zeker als je bedenkt dat de vitaminen en mineralen uit groenten die je kookt voor meer dan 50% verloren gaan doordat ze oplossen in water of kapot gaan door de hitte, is het heel moeilijk om echt voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Maar wat gebeurt er dan als je groene smoothies gaat gebruiken? Als je groene smoothies gaat gebruiken dan gaat je lichaam daar hard mee aan de slag. Door het gebruiken van groene smoothies krijg je namelijk makkelijk voldoende vitaminen en mineralen binnen en daar gaat je lichaam dankbaar gebruik van maken. Ons lichaam is ontzettend efficiënt en weet heel goed prioriteiten te stellen. Ons lichaam legt de prioriteiten bij het onderhouden van de functies die essentieel zijn om te blijven overleven. Pas daarna gaat het zorgen voor andere organen die een minder hoge prioriteit voor het lichaam hebben.

Hoe moet je dat in de praktijk voor je zien? Stel je krijgt maar 60% van wat je eigenlijk aan ijzer nodig hebt binnen op een dag. Je lichaam zal dan een groot gedeelte van het ijzer apart houden om in ieder geval je bloedwaarden zo goed mogelijk te houden. Dit betekent dat je lichaam veel minder ijzer beschikbaar heeft om andere taken uit te voeren. In dit geval zal je lichaam veel minder ijzer beschikbaar stellen om bijvoorbeeld je huid te onderhouden. Dit werkt zo met vrijwel alle mineralen en vitaminen. Het binnen krijgen van voldoende vitaminen en mineralen kan je lichaam dus echt een enorme boost geven. Een aantal voordelen van het drinken van groene smoothies zijn: – Minder vaak ziek – Meer energie -Een mooiere huid, nagels en tanden -Hoger libido -Minder moe – Afvallen – Diepere slaap – Bescherming tegen ziektes als Diabetes, kanker en hartklachten – Grotere weerstand Klinkt goed, maar zo simpel werkt het toch niet? De voordelen die hierboven staan wil iedereen wel die een heel klein beetje geeft om gezond leven. Maar misschien ben je nog steeds sceptisch, want hoe werkt dit in de praktijk? Misschien denk je wel dat je helemaal geen tijd hebt om iedere dag een groene smoothie te maken, of dat je nooit de discipline op kan brengen om iedere dag een groene smoothie te gaan drinken. Het drinken van groene smoothies is een kwestie van wennen. Toch is het één van de makkelijkste manieren om gezond te gaan leven en ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen krijgt. Misschien vind je de eerste groene smoothie nog heel erg wennen, de tweede wordt al lekkerder en bij de derde groene smoothie voelt het waarschijnlijk al of je nooit anders gedronken hebt. Groene smoothies zijn makkelijk te maken. In minder dan 10 minuten

heb je een groene smoothie. Zeker als je meerdere smoothies in één keer maakt en in de vriezer doet bespaar je veel tijd en hoeft het gebrek aan tijd geen belemmering meer voor je te zijn om echt gezond te gaan leven. Als je groene smoothies een paar dagen in de vriezer laat liggen is het verlies aan vitaminen en mineralen minimaal en hoef je ’s avonds alleen nog maar je smoothie te ontdooien om ’s ochtends je lichaam een boost te geven aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je hoeft overigens niet persé ’s ochtends een groene smoothie te drinken, ’s middags of ’s avonds werken de vitaminen en mineralen uit een groene smoothie even hard voor je lichaam! Ga aan de slag! Wil jij ook beginnen om je lichaam definitief gezonder te maken? Ga dan aan de slag met groene smoothies en zorg er zo voor dat je makkelijk voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt en zo fors gezonder en fitter wordt.

This entry was posted in smoothie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>