Zuur of Basisch werkende voeding


Dranken

Bier

Coca Cola

Mineraalwater
(Appolinaris)

Rode wijn

———

0,9

0,4

-1,8

——–

-2,4

Graanproducten

Tarwebrood, volkoren

Tarwebrood, wit

Cornflakes

Noedels, ei

Deegwaren, wit

Rijst, wit

Havervlokken

——–

1,8

3,7

6,0

6,4

6,5

4,6

10,7

Vetten

Boter

Margarine

Zonnebloemolie

———

0,6

-0,5

0,0

Groenten, paddenstoelen

Bonen, linzen

Asperges

Broccoli

Paddenstoelen

Uien

Aardappelen

Spinazie

Tomaten

Courgette

—————–

3,5

-0,4

-1,2

-1,4

-1,4

-4,0

-14,0

-3,1

-4,6

Vlees en Vis

Haring

Kabeljauw

Rundvlees

Cornedbeef

Leverworst

Salami

Kalkoenvlees

Varkensvlees

———

7,0

7,1

7,8

13,2

10,6

11,6

9,9

7,9

Vruchten (drank), noten

Sinaasappel

Appel

Abrikoos

Banaan

Kersen

Kiwi

Appelsap

Sinaasappelsap

Citroensap

Pinda

Walnoot

—————-

-2,7

-2,2

-4,8

-5,5

-3,6

-4,1

-2,2

-2,9

-2,5

8,3

6,8

Melk- en melkproducten

Volle melk

Vruchtenyoghurt

Hüttenkäse

Kaas, 48+

Camembert

Cheddar, vetarm

Kwark

Ei

Eiwit

Eigeel

——————

0,7

1,2

8,7

19,2

14,6

26,4

11,1

8,2

1,1

23,4

Suikerrijke producten

Suiker

Honing

Jam

Chocolade, melk

Cake

—————-

-0,1

-0,3

-1,5

2,4

3,7

Zuur werkend is positief basisch werkend is negatief

This entry was posted in Zuur- base dieet. Bookmark the permalink.

One Response to Zuur of Basisch werkende voeding

  1. piata says:

    heeft u ook lekkere tussendoortjes (echt een beetje koekachtig bijv) die basisch zijn en andere tips ?? broodsoorten etc?

    DANK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>