De nadelen van Soja

  1. Hoge niveaus van fytinezuur in soja verminderen de assimilatie van calcium, magnesium, koper, ijzer en zink. Fytinezuur in soja wordt niet geneutraliseerd door de gewone bereidingswijzen zoals het weken, kiemen en lange, langzaam koken. Voeding met een hoog gehaalte aan fytine zuur, kan groei problemen bij kinderen veroorzaken. 
  2. Trypsine remmers in soja interfereren met de vertering van eiwitten en kan alvleesklier aandoeningen veroorzaken. Bij proefdieren veroorzaakt soja bevattend trypsine-remmers, groeiachterstand. 
  3. Soja fyto-oestrogenen verstoren de endocriene functie en hebben de potentie om onvruchtbaarheid te veroorzaken en  bevorderen  borstkanker bij volwassen vrouwen. 
  4. Soja als fyto-oestrogenen zijn krachtige thyreostatica dat hypothyreoïdie en  schildklierkanker kan veroorzaken. Bij zuigelingen, is de consumptie van soja-formule in verband gebracht met een auto-immune schildklierziekte. 
  5. Vitamine B12 in soja worden niet geabsorbeerd maar verhogen juist de behoefte van vitamine B12. 
  6. Soya inname vereist van het lichaam een toename aan vitamine D. 
  7. Fragile eiwitten worden gedenatureerd bij hoge temperaturen om het soja-eiwit isolaat en getextureerde plantaardige eiwitten te maken. Deze verwerking van het soja-eiwit resulteert in de vorming van toxische lysinoalanine en is een zeer kankerverwekkende nitrosamine.
  8. Vrij glutaminezuur of MSG, een krachtige neurotoxine, wordt gevormd tijdens soja voedselverwerking en wordt als extra  toegevoegd aan veel sojaproducten. 
  9. Sojaproducten bevatten hoge niveaus van aluminium, dit is giftig voor het zenuwstelsel en de nieren.

Bovenstaande soja gevaren en onze Mythen & waarheden over Soy zijn beschikbaar in onze Soy Alert! driebladige brochure voor massa-distributie.

Bron: westonaprice

This entry was posted in Fruit en groenten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>