Teff brood

Voorbereiding:
Beboter een lange brood- of cake vorm en bestuif hem met Teff meel. 
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Ingrediënten: 

  • Teff brood400 gram bruin teffmeel 
  • 3 theelepeltjes baking soda 
  • 8 eieren 
  • ong. 150 gram kokosolie 
  • beetje keltisch zout 

 

  1. Doe de kokosolie en een beetje zout in een kom en verwarm die enigszins door hem in een bak met warm water te plaatsen zodat de kokosolie smelt. 
  2. Mix een voor een de eieren erdoor. 
  3. Zeef daarna het teffmeel in porties bij het olie-eimengsel en mix het goed door het beslag. Voeg desnoods aan het einde nog wat water toe als het beslag te droog wordt om goed te kunnen mengen.
  4. Mix pas op het laatst de baking soda er goed door en laat zo weinig mogelijk tijd tussen het toevoegen van baking soda en het plaatsen in de oven.
  5. Doe het beslag in het bakblik en laat het ongeveer een uur in de (electrische)oven op 160 graden Celsius gaar bakken.

Je kunt ook de helft van het beslag maken voor een kleiner brood.

This entry was posted in Brood, Lunch, Ontbijt, recepten, Teff. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>