Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

 

Ingrediënten 

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 5 eieren
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel koekkruiden (mag eventueel 2 eetlepels)
  • 50 gram hele hazelnoten (of andere noten)
  • 150 gram mix van rozijnen / abrikozen (in stukjes) / cranberry’s
  • 25 gram amandelschaafsel

Bereiding
  1. Meng het amandelmeel met lijnzaad, zout en baking soda in een ruime kom.
  2. Voeg de eieren, kokosolie en honing toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa.
  3. Vervolgens voeg je de sinaasappelrasp, hazelnoten en rozijnenmix toe. Schep dit rustig door het mengsel met een spatel.
  4. Neem een klein bakblik (zelf gebruik ik 21 cm x 11 cm) bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water er uit knijpen en vormen maar.
  5. Doe het mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
  6. Bak het krentenbrood gaar en bruin in  40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden . Leg op de bovenkant een stuk folie zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten, bak het krentenbrood dan nog 10 minuten.
  7. Controleer of het brood gaar is door met een prikker in het brood te prikken, deze moet er schoon uitkomen.
Lekker als ontbijt of lunch met roomboter en eventueel een plak kaas!
This entry was posted in Amandel, Brood, Lunch, Ontbijt. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>