Amaranth

Amaranth

Amaranth wordt al 8000 jaar als graan verbouwd (al is het geen graan) en werd met name door de Aztheken gebruikt. Het wordt meestal gepopt voor gebruik. Je vindt het bij ons vooral terug in muesli bij natuurvoedingswinkels. Amaranth is een goede eiwitbron, met name vanwege het aminozuur lysine. Schermafbeelding 2014-06-29 om 23.58.38Daarnaast bevat het ook veel calcium, ijzer en magnesium. Aan de andere kant bevat het ook antinutrienten zoals saponine, oxaalzuur en lectine (Bron: Loren Cordain, The Paleo Answer).Schermafbeelding 2014-06-29 om 23.58.56

This entry was posted in Fruit en groenten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>