Vanille

100% puur vanille

  • ¬†Natuurlijk vanillepoeder
  • ¬†Bourbon vanille uit Madagascar
  • ¬†100% natuurlijk en zonder additieven

100% pure vanille

Ons vanillepoeder uit Madagascar is 100% natuurlijk merg uit vanillestokjes. Het bevat nog alle smaak en aroma’s uit de vanille stokjes.

Vanillepoeder in de keuken

Vanillepoeder is zeer aromatisch en subtiel. Het geeft een zoete smaak aan desserts en zoete gerechten. Het is ook lekker bij hartige gerechten. Vanillepoeder heeft de bijzondere eigenschap om de smaak van suikerhoudende producten te versterken.

Vanillepoeder wordt het meest gebruikt in zoete gerechten zoals cakes, op Franse toast, vers fruit, ijs, in havermout, pannenkoeken of wafels. Vanillepoeder is lekker in combinatie met appels, eieren, vis, ijs, meloen, melk, perziken, peren en aardbeien. Erg verrassend is vanille in hartige gerechten zoals bij kip, schaaldieren, fruit, vis, eieren, aardappelen en witloof. Je kan vanillepoeder gebruiken in zowat elk gerecht waar je kaneel zou gebruiken. Vanillepoeder doet het goed in combinatie met kardemom, chili, kaneel en kruidnagel.

Gebruik van Vanille poeder

Gebruik van echt vanillepoeder

  • Natuurlijk vanillepoeder is een ideaal en gezond alternatief voor vanille-extract. Het geeft een krachtig vanille aroma zonder de toevoeging van extra vloeistof.
  • Vanille extract vervangen door vanillepoeder: gebruik half zoveel vanillepoeder dan de hoeveelheid extract die je volgens het recept moet gebruiken. Voeg eventueel iets meer vanillepoeder toe om nog meer vanille smaak te krijgen.
  • Een halve theelepel vanille poeder vervangt 1 vers vanillestokje.
This entry was posted in Fruit en groenten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>