Amandelkaas

Mijn favoriete manier om de amandelpulp te gebruiken die je overhoudt als je zelf amandelmelk maakt. Met dit recept maak je er eenvoudig een lekker smeersel van. Lekker op een plak koolrabi. Of gebruik slablaadjes om het in te serveren, of op een plak komkommer als je ‘rauw’ wilt blijven ;-).

 

Ingrediënten:

  • Amandelpulp van ongeveer 75 gram amandelen voor amandelmelk
  • 2 el citroensap
  • 1 el tahin
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el (kalamata)olijven, fijngesneden
  • 1 el kappertjes of 1 augurk, fijngesneden
  • 1 tl djinten/komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl misopasta (of zout)
  • flink wat olijfolie, eventueel aangevuld met hennep- of arganolie
  • flink wat verse kruiden zoals koriander, bieslook of dille, afhankelijk van het seizoen

Bereiding:

– Alle ingrediënten mengen en olijfolie toevoegen tot het een smeuïg mengsel is. Op smaak maten met peper en zout.

 

This entry was posted in Amandel, recepten. Bookmark the permalink.

One Response to Amandelkaas

  1. Pingback: Chia pudding met blauwe bessen | Paleo - Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>