Voedingswaarde Chiazaden

Chiazaden zijn afkomstig van de Salvia Hispanica, een uit Midden-Amerika afkomstige muntachtige plant. Daar werden de zaden al duizenden jaren gegeten door Maya’s en Azteken. De zaden zijn vrij klein. Chia zaden worden vaak eerst in een bakje met lauw water gelegd voordat ze gegeten worden. Ze vormen dan een soort van gel waardoor de zaden makkelijk te eten zijn. Zeker wanneer ze in een shake of salade verwerkt worden. Voor de smaak hoeft u ze overigens niet te eten, ze smaken namelijk bijna neutraal. Aan Chiazaden worden allerlei voedende, kanker genezende en gewichtsreducerende eigenschappen toegedacht. De zaden bevatten zeker veel gezonde voedingsstoffen zoals Vitamine B17, calcium, omega-3 vetzuren, magnesium en ijzer.

This entry was posted in Superfood. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>