Chia pudding met blauwe bessen

Chia-zaden worden als superfood aangeprijsd vanwege de uitzonderlijk grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, zelfs de hoogst mogelijke concentratie in plantaardige voeding. Verder bestaan chiazaden voor 23 % uit volwaardige eiwitten met alle essentiële aminozuren. Door de vezels bevorderen chiazaadjes een gezonde spijsvertering. En dan zitten er ook nog flink wat vitaminen mineralen en anioxidanten in de zaadjes! Chiazaad kan veel vocht opnemen en vormt dan een soort gelei. Een handige manier om  raw food recepten te ‘binden’. Zo kan je desgewenst van een smoothie door toevoeging van chia-zaad een soort pudding maken.

 

Ingrediënten (voor 2p):

  • 60 g amandelen, 8 uur geweekt en 300 ml water (of 300 ml kant en klare amandelmelk)
  • 1 banaan
  • 1 dadel en/of wat moerbeien (evt nog bijzoeten met 5 druppels stevia)
  • 1/3 cup blauwe bessen (of ander fruit, bijvoorbeeld perziken)
  • 2 el amandelpasta (hoeft niet, maar maakt het extra romig)
  • 1 el mesquite of lucuma poeder (en als je hebt 1 tl macapoeder)
  • 1/4 tl kaneel en 1/2 tl vanillepoeder
  • 4 el chiazaadjes

Bereiding:

– Maak eerst de amandelmelk. Doe de geweekte amandelen in de blender samen met de 300 ml water. Een paar minuten flink blenden op hoge snelheid. Daarna door een zeef of kaasdoek gieten (voor nog gladdere melk).

– Doe de melk terug in de blender (van de pulp kan je bijvoorbeeld deze amandelkaas maken). Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de chiazaadjes. Blend tot je de gewenste gladheid hebt (ik heb er graag nog stukjes in zitten).

– Je hebt nu een lekkere smoothie te pakken. Om er pudding van te maken voeg je de chiazaadjes toe en laat je het ongeveer 10 minuten staan, zodat de zaadjes kunnen uitzetten. Garneer met wat vers fruit, hennepzaad of amandelsnippers en smullen maar!

 

This entry was posted in Ontbijt, Superfood. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>