Courgette “brood” met gehakt en kokosnootmelk en Curry saus

Gehaktballen
  1. ½ ui
  2. ½ tomaat
  3. 4 teentjes knoflook
  4. 1 ei
  5. 2 el kokosmelk
  6. 2 theelepel zeezout
  7. ½ theelepel zwarte peper
  8. ½ theelepel paprikapoeder
  9. 1 pond gras gevoerd rundergehakt.
Courgette “brood” en kokossaus
  1. 1 ui
  2. 1 tomaat
  3. 3 teentjes knoflook
  4. 250g blikje kokosmelk
  5. 4 zeer grote courgettes of 8 kleine (een per sandwich)
  6. 1 theelepel zeezout
  7. 1 theelepel kerriepoeder
  8. 1 citroen
  9. Peterselie
Schermafbeelding 2014-06-16 om 01.26.06Bereiding
  1. Verwarm uw oven voor op 350 graden. Twee roosters bedekken met aluminiumfolie.
  2. Braad tomaat, ui en knoflook. Zet opzij.
  3. Voor de gehaktballetjes, breek je ei open en meng het met een tomaat, ui, knoflook, zout, zwarte peper en kokosmelk.
  4. Het is tijd om met je creatie aan de gang te gaan. Meng het vlees met een ei  in een kom. Vorm er mooie kleine balletjes van en leg op de bakplaat en leg de bakplaat in een verwarmde oven gedurende 20 minuten.
  5. Terwijl u uw gehaktballen gaar laat worden in de oven, neem  je de gewassen courgette en snijd ze doormidden.  1/3 Van de ene helft van de courgette bedek je met vlees en de ½ van de bovenste helft.
  6. Voeg ui, tomaat, knoflook, zout, kerriepoeder en voeg de kokosmelk alleen de creme (het water die op de bodem ligt is niet nodig dus gebruik dat  voor een smakelijke kippensoep).
  7. Meng alles en giet het in de courgette tunnels. Haal de gehaktballetjes uit de oven en plaats uw courgette in de oven op dezelfde temperatuur.
  8. Kook ze in 20 minuten onbedekt en vervolgens bedekt met een velletje folie nog eens10 minuten.
  9. Hak de peterselie en partjes citroen.
  10. Haal de courgette uit de oven en strooi er wat citroensap overheen. Doe de gehaktballetjes in de diepere gesneden courgette helft en leg de andere courgette helft er bovenop. Snij het geheel doormidden en serveer het met wat peterselie en citroen.
Notes
  1. U kunt een mes en vork te gebruiken, maar je kan het ook zo eten door een wikkel om de de onderste helft van je boterhammen in vetvrij papier te wikkelen, zodat u het goed kunt vasthouden.
This entry was posted in Lunch and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>