Zoete aardappelen, boontjes, cranberries

Schermafbeelding 2014-06-16 om 01.15.33Makkelijk makkelijk! Het enige werk is waarschijnlijk het snijden van de groentes. De rest is vooral wachttijd.
Verwarm de oven voor op 225C en schil de zoete aardappels. Ik gebruikte 1 middelgrote zoete aardappel per persoon – als bijgerecht. Snij de aardappels in kleine blokjes. en schud ze om met flink wat olijfolie en zout. Doe ze op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven totdat ze gaar zijn en lekker bruin. Door de hitte van de oven zul je proeven dat de zoete aardappel als het ware is gecarameliseerd en dat is heerlijk.
Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Laat de boontjes ‘schrikken’ en kook ze 2-3  minuten. Als de aardappels gaar zijn, hussel je de bonen door de aardappels en zet de bakplaat nog een paar minuten terug in de oven. Haal de bakplaat eruit en serveer het geheel op een grote schotel en roer en wat gedroogde cranberries doorheen, gehakte geroosterde hazelnoten en de salieboter.
Voor de salieboter:
laat wat boter smelten en bak hierin de salie totdat deze een beetje knapperig wordt.

This entry was posted in Hoofdmaaltijd, Paleo, recepten, Zoete aardappelen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>