Banaan-ei pannenkoekjes

Ingrediënten:

  1. 3 eieren
  2. 1 banaan
  3. 1 theelepel kaneel
  4. olijfolie
  5. vers fruit naar keuze

 

Schermafbeelding 2014-06-16 om 01.10.09Banaan-ei pannenkoekjes zijn al lange tijd erg populair. Je ziet ze overal terug op het internet. Wie er ooit mee begonnen is, is niet meer te achterhalen en om eerlijk te zijn boeit het mij ook weinig. Ze zijn echt heerlijk! En zo makkelijk om te maken. Aangezien er geen bloem voor deze pannenkoekjes nodig is, zijn ze geschikt voor een glutenvrij en paleo dieet. Ondanks dat banaan en ei de hoofdingrediënten zijn, smaken de pannenkoekjes niet uitgesproken naar één van de twee.

Dus voor iedereen die de hype rond deze heerlijke pannenkoekjes gemist heeft (of alweer vergeten was) , heb  ik hier alsnog het recept.

 

Bereidingswijze:

1. Doe eieren, banaan en kaneel in een mengbeker en mix het geheel met een staafmixer.

2. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de pannenkoek tot deze helemaal gestold is. Leg er ondersteboven een bord bovenop en keer de pan met bord en al om.

3. Smeer de pan nog licht in met olijfolie en laat de pannenkoek van het bord terug in de pan glijden. Bak deze kant nog een minuut.

4. Snijd diverse soorten fruit naar keuze en leg dit op de pannenkoek.

This entry was posted in Lunch, Ontbijt, Paleo, Pannenkoeken, recepten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>