Bananen brood

BananenbroodIngrediënten:

  1. 4 bananen (ongeveer 400 gram)
  2. 4 eieren
  3. 3 eetlepels walnootolie
  4. 150 gram sesammeel*
  5. 50 gram zeer fijn gemalen lijnzaad**
  6. 2 theelepels kaneel
  7. 100 gram rozijnen
  8. 1/2 theelepel zout

 Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Breek de banaan in stukjes en doe in een mengkom.
    3. Voeg de eieren en de olie toe en pureer met een staafmixer tot het mooi romig is.
    4. Voeg sesam meel, lijnzaad, rozijnen, kaneel en zout toe en mix nogmaals met de staafmixer.
    5. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze goed in.
    6. Doe het beslag in het bakblik en bak het brood af in 30 tot 35 minuten.
*Meel van sesamzaad is heel makkelijk zelf te maken. 
Zorg dat je een goede keukenmachine gebruikt. De keukenmachine moet geschikt zijn om noten te malen.
Doe de sesamzaadjes in de keukenmachine en maal net zolang tot een fijne substantie ontstaat die lijkt op meel. Ik maak vaak grote hoeveelheden in één keer en bewaar dit in de koelkast.
Tip: maak meerdere broden in één keer, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Doe iedere plak apart in een boterhamzakje en bewaar in de vriezer. Als je bijvoorbeeld ‘s-ochtends naar je werk gaat kan je één of meerdere plakjes uit de vriezer pakken en laten ontdooien voor de lunch of als tussendoortje.
 **Lijnzaad op dezelfde manier fijnmalen als de sesamzaadjes.
This entry was posted in Brood, Ontbijt, Paleo, recepten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>