frittata en Courgette

Frittata met Courgette

Schermafbeelding 2014-06-10 om 00.37.22Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 5 eieren (M)
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 80 gram geraspte kaas
  • 1 rode Spaanse peper
  • halve paprika
  • 2 stengels lente-ui

Deze frittata pastte precies in een koekenpan met een diameter van 24,5 cm. Je kunt ook een grotere pan gebruiken, de frittata wordt dan dunner.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Als je oven een grillstand heeft, gebruik dit dan.

Rasp de courgettes. Plaats de geraspte courgette met een flinke snuf zout in een kom. Knijp de geraspte courgette uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Snijd de rode paprika in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de geraspte courgette samen met de paprika en lente-ui een paar minuutjes in de koekenpan.
Kluts de eieren in een kom, roer  de tijm, cayennepeper en de helft van de geraspte kaas hierdoor. Giet het ei-mengsel over de courgettes. Roer dit een minuutje door, strooi hierna de overige geraspte kaas erover.  Zet de frittata boven in de oven onder de grill tot hij gaar en luchtig is. Bij mij duurde dit ongeveer 8 tot 10 minuten. Houdt de oven goed in de gaten, zodat de frittata niet te bruin/zwart wordt.

Snijd de peper in ringetjes, verdeel dit over de frittata.

This entry was posted in Hoofdmaaltijd, Paleo, recepten. Bookmark the permalink.

2 Responses to frittata en Courgette

  1. website says:

    I must say i appreciate you finding the time to fairly share this information with us.

  2. apps says:

    You can’t always trust everything you read online. However, I really do trust you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>